Search
  • RITUALE Team

A köpölyözés reneszánsza

Most egy olyan cikket hozunk nektek amiben mindent leírunk a köpölyözésről. Most nagyon divatos lett a köpölyözés, de hatásos is?

Nézzük először, hogy mitől keményedik meg az izom:

A normális anyagcsere-folyamatok során a kötőszövetekben és a zsírszövetben, a sejtek közötti térben  „hulladék” keletkezik. Ezek a „salaknak” nevezett anyagok savat teremtenek a szervezetben. A test csak akkor képes a savakat semlegesíteni, ha a sejt közötti állományban kellő mennyiségű folyadék,  ásványi anyagok – magnézium, kálium és kalcium  van jelen. Ha ez nem így van akkor a salakanyagok a szövetekben maradnak aminek az egyik következménye, hogy az izmok tónusa megnő és megkeményednek.

Mi történik a testünkben köpölyözéskor?

Köpölyözéskor keletkező vákum hatására javul a vér- és a nyirokkeringés, s ezek hatására javul a kötőszöveti sejtek oxigénellátása és anyagcseréje. A kezelt területen/területeken a kapillárisok kitágulnak. Ezáltal friss vér és oxigén fog egyenletesen beáramlani a kötőszövetbe. A kezelés a szövetekből eltávolítja a méreganyagokat, javul az itt lévő bőr és izom. A sikeres kezeléshez sok folyadék szükséges, ami kimossa, kiöblíti a salakanyagokat a kötőszövetből. Ajánlatos minden köpölyözés után több folyadékot inni.

A köpöly terápia alatt anatómiailag meghatározott izmokra megfelelően helyezzük fel a köpölyöket. Ízületeket mozgatunk át és dinamikus mozgásokat végzünk. Mivel már a masszázs alatt olajokkal dolgozunk, a köpölyözés is olajjal történik.


Mi a köpöly?

A köpöly egy harang alakú búra vagy csésze ami készülhet üvegből, műanyagból vagy gumiból. Lényege: vákumképzés amely helybeni vérbőséget okoz.

Különböző masszázs kiegészítésére kiváló kezelés. (Gyógy-sport-alakformáló masszázs esetén.)Fájdalmas - e a köpöly terápia?


IGEN, kellemetlen. Mivel vannak olyan területek a testünkön ahol letapadt kötőszövetek találhatóak amelyet szeretnénk fellazítani. Lehetnek véraláfutások, melyek rövidebb-hosszabb idő alatt múlnak el. Viszont azt is tudnotok kell, hogy csak ott keletkezik véraláfutás ahol a szövetek "betegek",mivel nem kap elegendő vért, oxigént és salakanyagban "fuldoklik".


Ellenjavallat:

Szív felett Nagy erek felett Terhes nők esetében hason, mellkason Vérzékeny betegnél (mindig megkérdezzük, hogy szed e vérhígítót.) Cukorbetegség Erősen labilis beteg


Megelőzésre félévente 8-10 alkalom ajánlott.Alakformáló masszázs - Cellulit massage

71 views0 comments

Recent Posts

See All