Search
  • RITUALE Team

Harc a narancsbőr ellen!

Hölgyeim!

Sajnos nem újdonság a narancsbőrös, göröngyös comb-fenék, amitől -valljuk be őszintén nagyon szeretnénk megválni, mivel nem egy kellemes, örömteli látvány és persze mindenkinek az első ami eszébe jut: "fúj , milyen undorító".

Ezért gondolta  a Rituale lány csapat, hogy kivesézzük ezt a témakört. Szeretnénk hasznos tippekkel és tanácsokkal ellátni.


[  ]  Mi a cellulit? ,

[  ]  Miért alakul ki? 🤷‍♀️ [  ]  Mit tehetünk ellene?

[  ] Mi a cellulit? Másnéven ez a narancsbőr. A bőr alatti (szubkután) kötőszövetben található,  lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek.

[  ] Miért alakul ki?

-Genetika -Mozgásszegény életmód -Stressz (növeli a katekolamin hormonok szintjét, amit összefüggésbe hoznak a narancsbőrrel) -terhesség ( a hormonális változások miatt ----->az inzulin és a prolaktin szint emelkedése) -Helytelen "hulladékminőségű" táplálkozás -Kevés folyadékbevitel .( Itt nem a mindenféle cukrozott és szinesített lötyikre gondolunk tele minden vacakkal, hanem a tiszta vízre.)

[  ] Mit tehetünk ellene? -Első lépés , igyál vizet!Napi minimum 2 liter folyadék nélkül nincs szép bőr. Ha esetleg citromot is csöpögtetsz bele, már hálás lesz a tested. -Fogyassz minél több víztartalmú zöldséget és gyümölcsöt! -Kerüld a finomított szénhidrátokat!Semmi cukor, semmi édesség, semmi péksüti. -Sportolj! Találd meg azt a sportot, ami a legközelebb áll a testedhez. -Vegyél váltófürdőt! A hideg- meleg víz váltakozása edzi az ereket és élénkíti a vérkeringést. -Menj el kezelésre! Mindenféleképpen a cellulit-zsírtörő-masszázst ajánljuk!Erre időt kell hagyni, nem lesz elég 1-2 alkalom. Arra is odakell figyelni, hogy közben megfelelő étkezés, folyadékbevitel és mozgás is benne van a napunkban.

Mi a cellulit -masszázs?

A cellulit masszázs során a kezelő kombinált  zsírtörő fogásokat alkalmaz kiegészítve köpölyözéssel.  Együttesen  serkentik a kezelt területek vér-, és nyirokkeringését, fokozzák a bőr alsó laza kötőszöveti rostjainak és  zsírsejtjeinek oxigénellátását és anyagcsere-folyamatait. Ezek eredményeként csökken a szövetközi térben pangó nyirok, a zsírsejtek képessé válnak a főképp táplálékokkal bevitt méreganyagok (pl. tartósítószerek, mesterséges színezékek stb), savak hatékonyabb ürítésére. A zsírsejtekből a „bomlástermékek” visszajutnak a keringésbe, és a vizeletkiválasztó rendszeren keresztül kiürülnek a vizelettel, vagy a bélbe kerülve onnan visszaszívódnak. A javuló anyagcsere segíti a zsírsejtekben felszaporodó pangó folyadék (ödéma) ürülését, javítja a kötőszöveti rostok rugalmasságát, feszességét. Az alakformáló masszázs hatására a  kezelt terület egyenletesebbé, kontúrosabbá, formásabbá válik.

Gyertek, próbáljátok ki, nem lesz fájdalommentes, de az eredményt tapasztalni fogjátok , persze ha betartjátok a fenti tippeket!


51 views0 comments

Recent Posts

See All

+36706373833

1053 Budapest Veres Pálné utca 33 (entrance from Szarka utca)

©2019 by RITUALE Beauty and Spa.